Importanta lumanarilor de nunta

Nunta este momentul unic din viata unui cuplu ce marcheaza unirea celor doua destine si se desfasoara tinand cont de o multitudine de elemente legate de traditie.

Citit si despre buchete mireasa Iasi.

1Oricat de moderni amm fi si oricat de avangardist am concepe nunta ajungem sa intelegem ca tocmai accentele traditionaliste ii da farmec si unicitate, logodna, petitul si cautarea nasilor, acceptul lor de a va fi parinti spirituali, comuniunea religioasa cu tot ceea ce o insoteste sunt cateva momente care ne umplu sufletul de amintiri deosebite si pretioase pentru ca slujba de unire spirituala a cuplului are o frumusete deosebita si plina de simboluri.

Lumanarile de nunta au si ele o semnificatie aparte. Astfel fiind vazute din punct de vedere bisericesc, religios, lumanarile aprinse simbolizeaza curatenia sufleteasca si puterea credintei, focul iubirii crestine si speranta. Lumanarile au rolul de a lumina noua cale pe care porneste cuplul semnificand modelul demn de urmat al nasilor ce au menirea sa ii indrume pe miri pe durmul vietii.

Alegerea acestei lumanari tine de preferintele mirilor si ale nasilor. Lumanarile de cununie sunt inalte si se are grija ca inaltimea lor sa fie proportionala cu statura mirilor. Lumanarile sunt asociate cu romantismul si cu iubirea iar impodobirea lor tine cont de rochia de mireasa si de buchetul acesteia pentru a pastra echilibrul. La  lumanarile de nunta rotunde se recomanda in cazul in care se doreste o pereche de lumanari bogate cu flori si culori este de preferat sa se aleaga un singur sortiment de flori.

Mai sunt si lumanarile cu forme diversificate la care este indicat sa se tina cont de florile utilizate si se recomanda sa nu se foloseasca prea multe flori.

 

Reclame