Despre buchetul de mireasa

Atunci cand alegeti forma si designul buchetului de mireasa, rochia trebuie sa fie cel mai important factor. Cu cat rochia este mai moderna cu atat buchetul trebuie sa fie mai simplu.

Cititi si despre buchete de mireasa.

CS-Lewis_0986Mai jos avem cateva idei care sa va ajute cand gasiti buchetul de mireasa perfect. Alegeti flori luminoase pentru a avea contrast si alegeti buchetul domnisoarelor de onoare sau al naselor diferit de cel al miresei. Alegeti alte flori pentru buchetul de mireasa, decat cel al miresei si al nasei.  Alegeti flori pentru buchetul miresei si pastrati paleta de culori si flori la toate celelalte: buchet nasa, lumanari, aranjamente pentru interioare, pentru biserica, pentru accesorii.

Miresele nu au avut dintotdeauna buchete de flori pe care sa le arunce tinerelor fete in timpul ceremoniei. In Grecia si Roma Antica miresele purtau ghirlande in par in locul buchetului.  Ulterior ghirlanda a devenit buchet, pe care mireasa il purta in timp ce mergea spre altar. Multe dintre buchetele respective contineau ierburi puternic mirositoare precum mararul. Mararul din buchete era consumat de catre mireasa si mire, dar si de catre invitati datorita efectelor sale afrodisiace.

Regii au instaurat obiceiul ca in loc de ierburi sa se puna flori, si asa au aparut buchetele mici si rotunde, usor de tinut cu o mana. La inceputul secolului XX s-a adoptat un alt fel de buchet, mare si elaborat. Buchetele aveau funde, panglici, si erau atat de mari incat atingeau pamantul. In prima jumatate a secolului XX floraresele au inceput sa creeze modele tot mai interesante de buchete. Celebritatile au socat intotdeauna cu modele de buchete speciale si care au devenit un trend pentru miresele obisnuite.

 

Reclame