Ce simbolizeaza fiecare floare?

Palas_2934Fiecare floare are propriul simbol legat de aspect sau de culoare. Va prezentam in continuare  semnificatiile celor mai uzuale flori care se utilizeaza in aranjamentele florale de nunta si in special pentru buchetul de mireasa.

Cititi si despre buchete de mireasa.

Trandafirii albi sunt cele mai des folosite flori. Albul simbolizeaza inocenta, candoare si puritate si se asociaza foarte bine su nunta. Buchetele de mireasa din trandafiri albi sunt printre cele mai raspandite in prezent.

Trandafirii rosii sunt alesi pentru ca rosul reprezinta dragostea, pasiunea si iubirea. Buchetele rosii sunt alese atunci cand mesajul ce se vrea transmir se apropie de aceste semnificatii.

Trandafirii roz, in special de un roz pal, dau foarte bine in aranajamentele florale pentru nunta, deci si pentru buchetul de mireasa. Trandafirii roz semnifica liniste.

Trandafirii in combinatii de culori sunt probabil cea mai disntinsa alegere, si dau o nota de eleganta, noblete si distinctie. Sunt ideale pentru nuntile cu stil, dar clasice.

Crinii sunt flori cu un miros special, foarte colorate si sunt utilizati des in aranjamente de nunta, fiind alegeri potrivite. Denota frumusete, eleganta si puritate. Aranjamentele din crini albi pot sa fie o alegere ce semnifica puritatea dar care sa dea si o nota de eleganta si distinctie.

Garoafele sunt alegeri excentrice pentru buchete de mireasa. Garoafele semnifica diverse sentimente in functie de culoare, dar de obicei nu se folosesc pentru buchete de nunta.

Buchetele de mireasa din cale au un farmec aparte si sunt apreciate in special de oamenii rafinati.

Crizantemele sunt considerate un simbol al intelepciunii si sunt alegeri bune in special primavara.

Freziile simbolizeaza inocenta si prietenie si sunt o combinatie nobila si delicata la fel ca si florile. Avand un miros special buchetele de mireasa din frezii se intalnesc rar datorita fragilitatii.

Irisii simbolizeaza credinta si intelepciune iar buchetele din irisi se recomanda persoanelor inclinate spre spiritualitate si credinta.

Lalelele pot sa fie folosite in perioadele de primavara vara si transmit gratie, eleganta si diplomatie fiind potrivite pentru o mireasa rafinata.

Florile de camp au ceba din salbaticia celor care nu au prejudecati si sunt liberi si neigraditi, noconformisti si plini de viata. Buchetele din flori de camp sunt rare dar au o frumusete salbatica, deosebita si neimblanzita.

Reclame