Ce semnificatie au lumanarile pentru botez

Botezul este considerat a fi a doua nastere. In biserica, omul este chemat la desavarsirea tainei.  Conform religiei, atunci cand va creste, cand va creste si va nfrunta probleme, un copil botezat de mic, va putea alege mult mai usor credinta si stabilitatea unei vieti adecvate.

Citeste mai multe despre lumanari de botez.

Salonul-Miriam-638Atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual, copilul depinde de parinti si de intrega a lume pentru a se dezvolta si pentru a se maturiza. Libertatea copilului creste si tebuie potentata spre o viata echilibrata.

Nasii, parintii spirituali ai copilului, il vor ajuta pe copil sa se dezvolte pe plan sipritual. Nasii alesi trebuie sa fie modele de viata crestina si sa lumineze calea spre credinta pe care va pasi noul om.

Tocmai de aceea nasii poarta o lumanare la Botez, lumanare ce simbolizeaza viata lor curata si capabila sa conduca si pe altii in lumina. Lumanarea are scopul de a lumina in jurul sau, dar este si un simbol al calauzirii spirituale.

Se obisnuieste ca lumanarea de la botez sa fie din ceara curata. Acest lucru simbolizeaza curatenia si puritatea albinelor care lucreaza aproape continuu si in cominiune, fiind modele pentru credinciosi. Unii oameni aleg lumani albe asortate cu haine albe pe care noul convertit le imbraca. Aceste haine sunt un simbol al puritatii si curateniei.

Traditia spune ca lumanarile trebuie impodibite cu un material pentru aa nu fi tinute direct cu mana.  Lumanarea se poate impodobi cu flori de busuioc, berbenoc, iedera, feriga sau brad in functie de regiune.

Dupa botez lumanarea poate fi lasata aprinsa pe masa care se face in cinstea copilului. Se poate aduce inapoi la biserica find folosira pentru confectionarea altor lumanari sau se poate aorinde in momente de bucurie sau de nevoi.

Reclame