Aranjamente florale moderne

Aranjamentele florale fac parte din viata noastra, indiferent de modul in care sunt realizate.

Aranjamentele florale nu sunt doar niste flori puse in vase dragute. Apropierea de arta este din ce in ce mai evidenta si persoanele care realizeaza aceste aranjamente sunt profiesionisti in domeniu.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Aranjamente florale.

1Aranjamentele florale nu au reguli stricte pe care designerii sa le urmeze dar este necesar sa existe un stil distinct care sa permita categorisirea acelui aranjament.

Expertii impart aranjamentele florale in trei categorii: traditionale, moderne si orientale. Cele traditionale se bazeaza pe flori colorate si pe vase decorative. Aranjamentele n contin accesorii. Aranjamentele orientale, chinezesti  sau japoneze sunt concentrate pe aspect: armonia formelor si texturlor.

Aranjamentele florale nu pun accent pe flori ce pe frunze, pe forma lor si pe combinatiile de nunate, asezate intr-un vas ales. Aranjamentele au linii simple, si utilizeaza putine plante. Modul in care sunt realizate depinde de gustul florarului sau designerului.

Nu se urmeaza linii clasice in aranjarea florilor, modernismul preferand sa surprinda prin accesorii si flori stridente.

Aranjamentele florale moderne sunt catalogate drept cadouri si pot fi oferite si la evenimente oficiale. Se potrivesc perfect cu decoruri minimaliste de interioare si cu spatiile de receptie si cu cele din salile de sedinte.

Accesoriile neconventionale, creativitatea si desgnul energic fac ca aranjamentele florale sa spuna multe despre cei care le fac sau le utilizeaza.

Suporturile metalice, vasele surprinzatoare, florile rare dar de efect, fructele verzi si indrazneala caracterizeaza aranjamentele moderne.

Reclame